Over de datum

De echte houdbaarheid van levensmiddelen
Date : 12 / januari / 2020
Time : 19.00 - 22.00 uur
Gratis

Over de datum

Gratis workshop

Over de datum

Iedereen kan iets tegen voedselverspilling doen. Slimmer inkopen en koken zijn makkelijk. De eetbaarheid en houdbaarheid van levensmiddelen uit voorraad beoordelen vinden veel mensen moeilijker. Ook dat is goed te leren. Voedingskundige Martin van der Gaag, schrijver van de rubriek “Over de datum” in het tijdschrift Genoeg (www.genoeg.nl) laat je in deze presentatie zien welke soorten voedselbederf bestaan, welke gevaarlijk zijn, hoe je ze voorkomt, en wat je hebt aan de verschillende houdbaarheidsdata. Kortom: hoe je zo min mogelijk weggooit terwijl je toch gezond eet. Neem je zelf vragen oproepende oudere levensmiddelen uit voorraad mee? Het oudste levensmiddel wint een prijs! De presentatie wordt bovendien nog leuker als je een bekende meeneemt met wie je altijd discussieert over ‘wel of niet weggooien’.

Zaal open: 19:00 uur
Start: 19:30 uur
Verwacht einde: ± 21.30 uur

 

Over Martin van der Gaag

Martin van der Gaag studeerde cum laude af als voedingskundige, promoveerde in de sociale netwerkanalyse en werkt als hogeschooldocent wetenschappelijke vorming en statistiek. Hij is redacteur en journalist bij het tijdschrift Genoeg en schrijft daarin over ontspullen, de houdbaarheid van levensmiddelen en andere onderwerpen die het leven eenvoudiger maken. Samen met Thomas Volman, gastheer van Stiltehuis Nijmegen, publiceerde hij “De luxe van genoeg” – een vrolijk filosofisch onderzoek naar hoe je met minder spullen en verplichtingen meer voldoening uit je leven kunt halen (deluxevangenoeg.blogspot.nl).